Historische Reeks
De Heeren van Aemstel. Hun opkomst en ondergang.
Het eerste deel van de Historische Reeks, geschreven door J.C. Niesthoven en gepubliceerd in 2001, bespreekt het wel en wee van het beroemde geslacht Van Aemstel.
Krijgsgewoel rondom Ouder-Amstel
Deel twee van de Historische Reeks is verschenen in 2001 en geschreven door J.C. Niesthoven. Dit nummer gaat in op de belangrijke rol die Ouder-Amstel vanwege zijn strategische ligging bij diverse oorlogssituaties vanaf de dertiende eeuw heeft gespeeld.
De gezondheidszorg in Ouder-Amstel door de eeuwen heen
De derde uitgave in de Historische Reeks, uitgegeven in 2005, is van de hand van A.S.M. Groen. Deze editie geeft een beeld van doktoren, chirurgijns, heelmeesters, vroedvrouwen, ziekten en de ontwikkeling van het overheidstoezicht.
Een rondreis langs de buitenplaatsen van Ouder-Amstel
De vierde uitgave In de Historische Reeks uit 2005 is geschreven door M. van Dijk-van Harteveld en bespreekt de buitenplaatsen van Ouder-Amstel in de achttiende eeuw.
De Gouden Eeuw in Ouder-Amstel
De vijfde editie (2013) in de Historische Reeks is geschreven door A. de Boer, R. de Jager, T. van Noorden, P. van Schaik en R. Siekerman (redactie) en heeft Ouder-Amstel in de Gouden Eeuw als onderwerp. Daarin o.a. een beschrijving van het schilderij Gezicht op Ouderkerk van Jacobus Storck, een onderzoek naar de datering en een overzicht van de schilders in de familie Storck.
Ouderkerkse Vergezichten
Deel zes in de Historische Reeks is in 2014 verschenen en geschreven door W. Drooghwater, P.J. Roos en P. van Schaik. De auteurs laten zien hoe de omgeving binnen een straal van 7,5 km rondom Ouderkerk door de eeuwen heen verandert. Het tijdvak is 1700 tot heden. Steeds na 100 jaar klimt Willem Drooghwater op de toren van de Amstelkerk om ons te vertellen over de veranderingen die hij ziet.
Ouder-Amstels Omtrek. De grens van nu in woord en beeld
In deze uitgave staat de gemeentegrens van Ouder-Amstel centraal aan de hand van dertig afbeeldingen en hun historisch-culturele achtergrond. Bij iedere afbeelding staat een nadere uitleg en een klein landkaartje.